Proeftuin zoekt boeren!

Samen leren, kennis opdoen en de nieuwste technieken uitproberen

Voor de Proeftuin zijn we nog op zoek naar boerenbedrijven in de Foodvalley regio om innovaties te implementeren en te testen. We zoeken specifiek bedrijven voor de thema’s circulair veevoer en emissiereducerende maatregelen. Alle sectoren zijn welkom, maar er is met name behoefte aan leghennenbedrijven, varkensbedrijven, geitenbedrijven en pluimveebedrijven.

Wat bieden wij?

In de Proeftuin implementeren we innovaties op boerenbedrijven om in praktijk te testen. In totaal wordt er tot 2024 op 70 bedrijven in de Foodvalley regio innovaties getest. Meedoen aan een pilot betekent een unieke kans voor je agrarisch bedrijf om betrokken te zijn bij nieuwe innovaties en technieken voor de landbouwsector. In ruil daarvoor krijg je data-inzichten De resultaten van een pilot of onderzoek worden aan u teruggekoppeld zodat u inzicht verkrijgt in de effecten van de geteste innovatie op uw bedrijfsresultaten. U ontvangt technische adviezen gedurende de uitvoering van de pilot, door medewerkers van de betreffende innovator of een medewerker van één van de uitvoerende organisaties. Eventueel ingezette sensoren in de stal blijven na afloop van de pilot achter op het bedrijf voor verder gebruik. Hieronder leest u welk type bedrijven we nog zoeken.

Heeft u interesse om mee te doen of wilt u meer weten over de innovaties, cursussen of verdiepingstafels? Neem contact op via info@boeraanhetroer.nl of meld u aan via de website. Er wordt binnen 5 werkdagen contact met u opgenomen. U kunt ook rechtstreeks bellen via het Agroloket Regio Foodvalley: 088 888 6633. Ook als u niet in een hieronder beschreven categorie of sector valt kunt u contact met ons opnemen om te kijken of er mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.

 

Klik op de foto's hieronder voor informatie over gezochte bedrijven per sector

Geiten voor Circulair Veevoer
Pluimvee voor Circulair Veevoer en Emissiereducerende Maatregelen
Varkens voor Circulair Veevoer en Emissiereducerende Maatregelen

Kijk hieronder voor meer informatie per pilot

Circulair veevoer
We zoeken bedrijven voor verschillende innovaties die gaan over het vervangen van soja-eiwit door bijproducten in voer:

 
 

Emissiereducerende maatregelen

 

 

Bodemcursus

De Bodemcursus gaat dit najaar weer door! Meer dan 75 ondernemers hebben de cursus inmiddels gevolgd. Laat ons weten of u interesse heeft om de cursus te volgen. Komend voorjaar gaan we ook aan de slag met Verdiepingstafels om nog verder in te gaan op kennis en resultaten uit de Bodemcursus.

Nieuwe Verdienmodellen
Heeft u ideeën voor een vernieuwend bedrijfsmodel of bent u op zoek naar hulp bij het ontwikkelen hiervan voor uw bedrijf? Wilt u bijvoorbeeld met een onderscheidend product aan de slag, in de korte keten of een concept starten? Neem contact met ons op, wij gaan graag met u aan de slag. Veel ondernemers gingen u al voor, bijvoorbeeld door de Masterclass Produceren in de Korte Keten te volgen. U kunt nu al gratis onze podcastserie beluisteren en online bijeenkomsten van de Verdiepende Masterclass Verdienmodellen & Concepten bekijken.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten