Welke nieuwe verdienmodellen zijn er nu al?

Op verschillende manieren kan je met nieuwe verdienmodellen aan de slag. Enkele uitspringende initiatieven vindt u hieronder. Meer inspiratie over verdienmodellen en welke initiatieven er zijn? Kijk ook eens op https://landbouwnetwerkregiofoodvalley.nl/waarderen-en-verdienen/

CO2 vastleggen
CO2 vastlegging is een thema waar concrete verdienmodellen voor lijken te komen

  1. Beloond worden voor het planten van bomen is een serieuze optie geworden, met het starten van www.nieuw-groen.nl  in 2020.  Onder andere boerin Conny van den Top uit Lunteren financierde via dit platform de aanplant van 80 walnotenbomen in de uitloop van het pluimvee.
  2. Beloond worden voor CO2 vastlegging in bodem is in 2021 op gang gekomen via www.esti-impact.com. Dit is nog in de opstartfase. Er doen nu 10 boeren mee, maar er lijkt ruimte te ontstaan voor meer.

Toegang tot grond

Er zijn twee initiatieven waarin particulieren met een warm hart voor de landbouw kunnen investeren in landbouwgrond die beschikbaar is voor boeren die natuurinclusief willen boeren. Er zit nog niet heel veel grond in, maar het zijn initiatieven om in de gaten te houden. Beide initiatieven zijn nog jong, maar er zit groei in. Uit onze regio hebben enkele boeren zich gemeld bij Aardpeer. Of zij ook daadwerkelijk in aanmerking gaan komen zal over een paar maanden duidelijk worden.

Of kijk eens op: www.landvanons.nl

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Eindrapport pilot Mestverbetering

De bodem is basis voor een gezond bedrijf en gezonde dieren, mest is daarbij een waardevolle grondstof. Binnen de Proeftuin zijn met de pilot Mestverbetering onderzoeksvragen