De Verdieping: Masterclass over Verdienmodellen, concepten en korte ketens

Start oktober 2021

Hoe richt je nu een verdienmodel in voor voor het agrarisch bedrijf van de toekomst? Welke kansen liggen er in nieuwe concepten en korte ketens? Doe mee aan de Masterclass vanaf 12 oktober 2021. Heb je de eerste bijeenkomst gemist maar wil je toch meedoen? Meld je nu aan! De eerste bijeenkomst kan je nog terugkijken.

Na het succes van de Masterclass Produceren in de Korte Keten starten we dit najaar met een vernieuwde serie! De Masterclass Verdienmodellen, concepten en korte ketens bestaat uit 7 bijeenkomsten met een breed toegankelijk ochtendprogramma én een verdiepend middagprogramma exclusief voor agrarisch ondernemers. 

 Bekijk het informatiewebinar terug over de Verdiepende Masterclass

Thema’s sessies
12 oktober:   Meten is weten: hoe onderscheid je je van het gemiddelde? – Bij InfoSupport in Veenendaal
9 november: Marketing: hoe kom je tot meer verkoop, waarde en verdien je investering terug in de markt?
7 december: Bedrijfseconomisch: maatschappelijke en financiële meerkosten vs. meeropbrengsten
11 januari:    Samenwerkingsvormen: type ketens en concepten (o.a. gesloten ketens)
8 februari:     Voedselveiligheid en gezondheidsclaims
8 maart:        Meervoudige waarde creatie vanuit het gebied (o.a. ecosysteemdiensten)
29 maart:      Slotbijeenkomst (presenteren van de oogst)

 

Breed toegankelijke Masterclass – ochtendprogramma
Boeren werken op veel punten al duurzaam. Maar soms zijn er ook nog stappen te zetten: op het gebied van duurzaamheid, beter vermarkten van je product of dienst of slimmer samenwerken in je keten.

Voor wie?
Het ochtendprogramma is gratis live of online te volgen door een brede groep geïnteresseerde, zoals erfbetreders, beleidsmakers, agrarisch ondernemers en ketenpartners. Rondom zes thema’s gaan we in totaal in zeven sessies met experts op de inhoud in.


Verdiepingsprogramma voor agrarisch ondernemers – middagprogramma

Wil jij als ondernemer werken aan je onderscheidend verhaal richting partners en klanten, onderbouwd met je eigen bedrijfscijfers? Wil je waardering voor – en verdienen aan de vele stappen die je al hebt gemaakt en gaat maken als bedrijf met je producten en diensten? En draag je bij aan een betere bodem, landschap en biodiversiteit? Dan willen experts en netwerk jou daarbij helpen in deze Verdiepende Masterclass!

Voor wie?
Er is ruimte voor maximaal 15 agrarisch ondernemers uit de Foodvalley regio.

Wat levert de Verdieping jou als ondernemer op?
– Je onderscheidend vermogen onderbouwd met feiten en cijfers om aan te kunnen tonen richting partners en klanten
– Economische inzichten in jouw bedrijf ten opzichte van collega’s
– Zowel te verduurzamen als te werken aan een haalbaar, betaalbaar en schaalbaar verdienmodel.

Samen met coaching van experts en een netwerk van collega-ondernemers binnen de groep werk je iedere sessie verder aan jouw unieke verhaal met inbreng van je eigen bedrijfsgegevens en cijfers. Experts geven niet alleen inspiratie en de laatste kennis van zaken mee voor een specifiek thema. Ze coachen jou als ondernemer ook op hoe je je kunt onderscheiden van de meerderheid, die vaak in anonimiteit hun product of dienst van het erf zien gaan tegen (te) beperkte waardering en verdiensten. Na deze Verdieping heb je beter in beeld wat voor toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen je hebt te bieden richting partners en klanten. Dit kun je onderbouwen met data en feiten. Daarnaast weet je nog beter hoe je inspeelt op de maatschappelijke trends van jouw inzet voor betere producten en diensten maar ook bodem, landschap en biodiversiteit. Daarnaast levert het direct een relevant netwerk van collega ondernemers op die voor soortgelijke uitdagingen en kansen staan.

Voorwaarden deelname

Als ondernemer beschik je minstens over één financieel boekjaar. Daarnaast heb je de bereidheid om gegevens en data van je bedrijf te verzamelen, in je eigen plan gedurende de sessies continu te verwerken en in een vertrouwde groep van 15 ondernemers hierover te willen delen.


Aanmelden
Het ochtendprogramma is vrij toegankelijk voor een brede groep geïnteresseerden en gratis. Als je je aanmeldt kan je de eerdere sessies nog terugkijken.

Er is plek voor maximaal 15 ondernemers in het middagprogramma. We streven naar een goede balans in de groep en selecteren daarom op sector, geografische spreiding (Ede en Barneveld e.o.), motivatie en leerdoelen. De kosten voor deelname zijn €250,- per bedrijf.

Aanmelden kan hier. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Gerdien Kleijer of Jan Willem van der Schans via info@boeraanhetroer.nl. 


Data bijeenkomsten
7 september: online Informatiebijeenkomst

Data Masterclass sessies:
12 oktober
9 november
7 december
11 januari
8 februari
8 maart
29 maart: Slotbijeenkomst

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Eindrapport pilot Mestverbetering

De bodem is basis voor een gezond bedrijf en gezonde dieren, mest is daarbij een waardevolle grondstof. Binnen de Proeftuin zijn met de pilot Mestverbetering onderzoeksvragen