Nieuwe podcast over Verdienmodellen: Lekker Lupine!

Hoe verdien je aan de teelt van een onbekend product? Juist! Agrariër André Jurrius begon met de teelt van lupine en ging samenwerken met marketeer Marieke Laméris om het boontje op de kaart te zetten bij consumenten. Zo boren zij een nieuwe markt aan!

Met hun concept Lekker Lupine hebben André en Marieke een community gecreëerd met onder andere consumenten, telers, chefs en kennisinstellingen. Ze inspireren consumenten met recepten om de boon te verwerken en helpen agrariërs om te starten met de teelt.

Beluister de podcast over Lekker Lupine

Over lupine

Een oerhollandse boon die in ons dagelijkse menu weer helemaal hip wordt; Lupine werd eeuwen geleden al in ons land geteeld. En dat was niet voor niets; de boon doet het goed op zandgronden, is een goede bodemverbeteraar en zit boordevol nutriënten. Het past daarom heel goed in het voedingspatroon van vandaag in het kader van de eiwittransitie. De teelt is goed te combineren met bestaande takken op bijvoorbeeld veehouderijbedrijven.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus geannuleerd

De bodemcursus heeft een aantal succesvolle rondes gehad. Er is sprake van geweest dat er een nieuwe ronde zou starten. Helaas is een nieuwe ronde