Leertafel 2: Bodem is de basis, dus ook voor kruiden

Door een gezonde (bodem)biologie de kosten verminderen; daar draait het om bij bodemkringlooponderzoeker Peter Vanhoof. Hij neemt u mee tijdens een tour door de kringlopen op een agrarisch bedrijf en laat u de valkuilen zien die deze kringlopen verstoren, welke gevolgen dit heeft, maar ook wat u eraan kunt verbeteren.

Weet u wat de kwaliteit van de mest op uw bedrijf is? Wat de mogelijkheden zijn om die kwaliteit te verbeteren? Want kwalitatief goede mest heeft direct effect op de bodem, het bodemleven en de gewassen die er staan. Dat is erg belangrijk voor een gezonde bedrijfsvoering. Ook de gezondheid van koeien en de melkgift varen wel bij kwalitatief goede mest. Denken in kringlopen, daar is Peter Vanhoof goed in. Deze informatievideo https://www.youtube.com/watch?v=xJv_iNU7rtA geeft daarvan alvast een indruk.

In deze leertafel gaan we naar buiten en bekijken we samen de bewortelling van verschillende kruiden. We bespreken de effecten van deze kruiden op de bodem.
Gezonde en veelzijdige voeding met kruiden kan de gezondheid van koeien bevorderen, maar wat weten we daar al van? Welke onderzoeken zijn hier al naar gedaan? Pedro Janssen van het Louis Bolk instituut vertelt u erover.

Twee belangrijke onderwerpen met kundige sprekers, een zeer interessante dag, die we u van harte aanbevelen. Meld u snel aan want, vol=vol !

Wanneer: 8 december 13:00-16:00 uur
Waar: Boerderij de Groote Veen
Grote Veenderweg 10
6741 MC Lunteren

De laatste leertafel van deze kruidenrijk grasland reeks vindt plaats op 19 januari a.s., noteer dit alvast in uw agenda!

Leertafel 3 Beheer en bemesting van kruidenrijk grasland
Wanneer 19 januari 13:00- 15:00 uur
Waar nog niet bekend
Sprekers René Jochems (Groeibalans) en Edith Finke (DLV Advies)

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus geannuleerd

De bodemcursus heeft een aantal succesvolle rondes gehad. Er is sprake van geweest dat er een nieuwe ronde zou starten. Helaas is een nieuwe ronde