Gezondheid in korte ketenproducten: Wat kan je wel en niet claimen?

8 februari, 10.00 - 12.00 uur

 

Sessie 4 uit de Verdiepende Masterclass over Verdienmodellen en Concepten.  Gratis online deel te nemen. Eerdere sessies gemist? Deze kan je nog terugkijken!

Meld je aan

We gaan het dit keer hebben over gezondheidsclaims. Wat mag je wel en wat mag je niet zeggen over de positieve effecten van jouw product op de gezondheid van mensen? Rauwe melk, hooi melk, walnoten, rauw melkse kefir, biologische eieren, huttentut olie? Mag ik hierover zomaar beweren dat ze gezond zijn, of moet ik daar eerst jarenlang onderzoek naar laten doen? Hoe ver mag ik gaan? Moet je gezondheid wel kiezen als gebied om je te onderscheiden, als het zo moeilijk is je aan de regels te houden?

 

Ruud van Burgsteden is food marketeer, hij geeft les aan de HAS Den Bosch (voedsel innovatie en bedrijfskunde) en hij heeft een advies praktijk rond voedsel marketing en gezondheid. Ruud werkte voor grote bedrijven in de voedsel industrie op het gebied van business development, het analyseren van markt trends, en de strategische positionering van merken. Zijn bedrijf heet Mutrition, meer info: http://www.mutrition.nl/


Frans van der Sman is gespecialiseerd in de regelgeving rondom ingrediënten en gezondheidsclaims. Zijn expertise richt zich vooral op voedings- en gezondheidsclaims, maar ook op voedselkeuzelogo’s, productverbetering en portfolio analyses. Hij help graag bedrijven in voeding en supplementen om regelgeving strategisch vóór je merk te laten werken. Maar bovenal moet je eerlijk zijn ten opzichte van jezelf en de maatschappij. Zijn bedrijf heet Nutrition Scoring Solutions. Meer info: https://nutriscoring.eu/

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Nieuw! Brochure zomer 2022

Vers van de pers! In onze nieuwe brochure leest u alles over onze pilots, cursussen en resultaten van de Proeftuin! Ook lees je meer over

Pilot Biggenbanket

In de pilot Biggenbanket van het thema Circulair Veevoer testen we het vervangen van granen in biggenvoer door restproducten uit de banketbakkerij. De proef wordt