Uitnodiging bijeenkomst ‘Organische stof tot nadenken’

Organische stof is een belangrijk onderdeel van een goede  bodem. Het is belangrijk voor het vochthoudend vermogen en de bodemstructuur.

Het bodemleven voedt zichzelf met organisch materiaal, maakt er organische stof van en draagt daarmee bij aan nutriënten levering voor het gewas. Maar organische stof is niet zomaar organische stof, heeft u weleens nagedacht over het verschil in kwaliteit en wat dit voor uw gewasopbrengst en bodemleven doet? Binnen de Regio Deal Foodvalley hebben wij de afgelopen 3 jaar verschillende pilots gedraaid om de bodemkwaliteit te verbeteren.

Op 6 juni hebben we een avond over compost en bokashi als bron voor organische stof en humusvorming.

Programma
19:15 Inloop met koffie/thee
19:30 Opening door Manon Scholte (Waterschap Vallei en Veluwe)
19:45 Landelijk onderzoek naar Bokashi en Compost effect op gewasopbrengst, OS gehalte en bodemleven door Jan Paul Wagenaar (Louis Bolk Instituut)
20:30 Pauze
20:45 De meerwaarde van organische stof hangt sterk af van de kwaliteit ervan. Wat doet een verschil van OS-kwaliteit met uw gewas en bodem? En hoe bepaal je dit Martijn van Vijfeijken (Vitaland) vertelt u er alles over.
21:30 Borrel

Datum: 6 juni 2024 van 19:30 tot 21:30
Locatie: Boerderij de Pol, Brinkkanterweg 39 in Scherpenzeel

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Tot dan!

Aanmelden ‘Organische stof tot nadenken’

Naam
Adres

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus geannuleerd

De bodemcursus heeft een aantal succesvolle rondes gehad. Er is sprake van geweest dat er een nieuwe ronde zou starten. Helaas is een nieuwe ronde