Uitnodiging leergang (toegevoegde) waarde van je boerenbedrijf

Op zoek naar financieel perspectief

Wil jij meer leren over hoe je jouw bedrijfsopzet kunt uitwerken in een bedrijfsplan? Ben je benieuwd naar verborgen verdienmodellen van je boerenbedrijf? Wil je ontdekken welke potentiële klanten je nog niet hebt en met wie zou je slim kunnen samenwerken? Doe dan mee aan de korte leergang van 4 bijeenkomsten in maart tot mei 2024!

In de afgelopen jaren werden in de regio enkele Masterclasses Produceren in de (Korte) Keten georganiseerd.  In deze bijeenkomsten gingen agrarisch ondernemers aan de slag met hun bedrijfsmodel, vaak gericht op de korte keten. De manier van denken over je bedrijf, een plan maken, passende afzetkanalen zoeken en soms ook nadenken over andere diensten, zoals energie-opwek, zorg, educatie of ecosysteemdiensten, is eigenlijk voor alle ondernemers interessant.

De methode van een plan maken voor je bedrijf wordt momenteel opgeschreven in een praktisch werkboek dat in januari verschijnt en wordt toegezonden aan alle boeren die betrokken zijn bij de Boer aan het Roer. Sta je in het adressenbestand van Boer aan het Roer? Dan krijg je dit werkboek in januari thuisgestuurd. In principe kun je zelf, of met een collega, familielid of adviseur, met dit werkboek aan de slag.

Daarnaast bieden we in het eerste kwartaal van 2024 ook een korte leergang van 4 bijeenkomsten aan om dit onder begeleiding te gaan doen! Zo reserveer je tijd in de agenda en dwing je jezelf om er tijd voor vrij te maken.

Toelichting leergang Verdienmodel

In 4 bijeenkomsten ga je nadenken over jouw bedrijfsmodel. Dat betekent concreet en praktisch aan de slag met in kaart brengen van wie jij bent en WAT JIJ WILT met jouw bedrijf. We kijken naar kansen en bedreigingen in jouw sector(en) en het gebied waar je boer bent.  Je leert meer over jouw ‘toegevoegde waarde’ en voor welke ‘klanten’ dat interessant kan zijn. We laten je vele voorbeelden zien van ondernemerschap, nieuwe verdienmodellen en slimme samenwerkingen in de voedselketen en in jouw gebied. Ook kijken we naar de financiële kant van stappen die je zou willen nemen.

Wat leveren deze bijeenkomsten jou op?

  • Vier bijeenkomsten waarin je veel leert over bedrijfsplannen en nieuwe ideeën opdoet.
  • Jouw eigen plannen op papier uitgewerkt
  • Leren van en met collega’s

Wanneer is dit iets voor jou?

  • Als je weet dat je wel eens beter zou kunnen nadenken over je toekomstplannen, maar daar nooit aan toe komt.
  • Als je zin hebt om eens even van je erf te zijn en te horen over hoe andere agrarische ondernemers plannen maken en die uitvoeren.
  • Als je behoefte hebt om jouw eigen ondernemingsplan veel beter op papier te zetten om met banken, adviseurs en overheden te praten.
  • Je hoeft zeker niet actief te zijn in de korte keten om aan deze leergang mee te doen! We gaan juist ook in op verdienvermogen voor gangbare afzetkanalen.

Wat vragen we van je?

  • Dat je er vier keer bij bent en er prioriteit aan geeft
  • Dat je tussendoor tijd besteed aan het huiswerk dat we je meegeven

Om over na te denken: je mag evt iemand meenemen, bv een personeelslid of familielid of iemand anders waarmee jij graag nadenkt over jouw bedrijf.

Er is ruimte voor minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.

Praktische informatie:
De bijeenkomsten vinden plaats in de regio Foodvalley op een nader te bepalen locatie.

De data zijn:  5 maart, 19 maart, 16 april en 21 mei  van 10:00 – 14.30 uur.

Heb je vooraf vragen?
Mail naar info@boeraanhetroer.nl of bel naar het Agroloket Regio Foodvalley: 088 888 6633

Aanmelden leergang Toegevoegde Waarde van je boerenbedrijf

Naam
Adres

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus geannuleerd

De bodemcursus heeft een aantal succesvolle rondes gehad. Er is sprake van geweest dat er een nieuwe ronde zou starten. Helaas is een nieuwe ronde