Uitnodiging leergang (toegevoegde) waarde van je boerenbedrijf

Op zoek naar (financieel) perspectief

Wil jij meer leren over hoe je jouw bedrijfsopzet en eventuele nieuwe plannen kunt uitwerken in een bedrijfsplan? Ben je benieuwd naar verborgen verdienmodellen van je boerenbedrijf? Wil je ontdekken welke potentiële klanten je nog niet hebt en met wie zou je slim kunnen samenwerken? Doe dan mee aan de korte leergang van 4 bijeenkomsten in oktober tot december 2024!

In de afgelopen jaren werden in de regio enkele Masterclasses Produceren in de (Korte) Keten georganiseerd.  In deze bijeenkomsten gingen agrarisch ondernemers aan de slag met hun bedrijfsmodel, vaak gericht op de korte keten. De manier van denken over je bedrijf, een plan maken, passende afzetkanalen zoeken voor je producten en soms ook nadenken over geld verdienen met diensten, zoals energie-opwek, zorg, educatie of ecosysteemdiensten, is eigenlijk voor alle ondernemers interessant.

De methode van een plan maken voor je bedrijf is opgeschreven in een praktisch werkboek dat in januari 2024 is verschenen en destijds is toegezonden aan alle boeren die betrokken zijn bij de Boer aan het Roer.

Sta je in het adressenbestand van Boer aan het Roer? Dan heb je, als het goed is, het werkboek in januari thuisgestuurd gekregen. In principe kun je zelf, of met een collega, familielid of adviseur, met dit werkboek aan de slag.

Daarnaast bieden we dus in het laatste kwartaal van 2024 ook een korte leergang van 4 bijeenkomsten aan om dit onder begeleiding te gaan doen! Zo reserveer je tijd in de agenda en help je jezelf om er tijd voor vrij te maken. Vooral het samen met anderen aan de slag gaan levert veel extra ideeën, inspiratie en feedback op.

Toelichting leergang  Perspectief

In 4 bijeenkomsten ga je nadenken over jouw bedrijfsmodel. Dat betekent concreet en praktisch aan de slag met in kaart brengen van wie jij bent en WAT JIJ WILT met jouw bedrijf.

We kijken naar kansen en bedreigingen in jouw sector(en) en het gebied waar je boer bent.  Je leert meer over jouw ‘toegevoegde waarde’ en voor welke ‘klanten’ dat interessant kan zijn. We laten je vele voorbeelden zien van ondernemerschap, nieuwe verdienmodellen en slimme samenwerkingen in de voedselketen en in jouw gebied. Ook kijken we naar de financiële kant van stappen die je zou willen nemen.

Wat leveren deze bijeenkomsten jou op?
  • Vier bijeenkomsten waarin je veel leert over bedrijfsplannen en waar je je eigen ideeën concreet maakt
  • Jouw eigen plannen op papier uitgewerkt
  • Leren van en met collega’s en experts
Wanneer is dit iets voor jou?
  • Als je weet dat je wel eens beter zou kunnen nadenken over je toekomstplannen, maar daar nooit aan toe komt.
  • Als je zin hebt om eens even van je erf te zijn en te horen over hoe andere agrarische ondernemers plannen maken en die uitvoeren.
  • Als je behoefte hebt om jouw eigen ondernemingsplan veel beter op papier te zetten om met banken, adviseurs en overheden te praten.
  • Je hoeft zeker niet actief te zijn in de korte keten om aan deze leergang mee te doen! We gaan juist ook in op verdienvermogen voor gangbare afzetkanalen en we kijken naar diverse soorten diensten, zoals ecosysteemdiensten, zorg, educatie, energie-opwek etc.
Wat vragen we van je?
  • Dat je er vier keer bij bent en er prioriteit aan geeft
  • Dat je tussendoor tijd besteed aan het huiswerk dat we je meegeven

Om over na te denken: je mag evt iemand meenemen, bv een personeelslid of familielid of iemand anders waarmee jij graag nadenkt over jouw bedrijf.

Er is ruimte voor minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.

Praktische informatie:

De bijeenkomsten vinden plaats in de regio Foodvalley op een nader te bepalen locatie. De data zijn:  22 oktober 2024, 5 november 2024, 19 november 2024 en 3 december 2024 van 10:00 – 14.30 uur.

Heb je vooraf vragen?
Mail naar info@boeraanhetroer.nl of bel naar het Agroloket Regio Foodvalley: 088 888 6633

Aanmelden leergang Toegevoegde Waarde van je boerenbedrijf

Naam
Adres

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Pilot Circulair Veevoer voor geiten – deel 1

‘Graag tgc die plakt, want geiten zijn supersorteerders’ Kun je in geitenvoer een eiwitrijke component vervangen door tarwegistconcentraat (tgc)? Zo ja, heeft zo’n rantsoenswijziging invloed